ႏို႔စို႔အရြယ္ ကေလးငယ္မ်ားတြင္ မွကၡရုနာ ျဖစ္ခဲ့ေသာ္----
ဆီးျဖဴသီး (အလံုးအေသးစား) ဆယ္လံုးကို မီးကၽြမ္းသြားေအာင္ ဖုတ္ရမည္။
(ဆီးျဖဴသီးအေျခာက္ဆိုလွ်င္ ပိုေကာင္းသည္)
မီးဖုတ္ျပီး မည္းနက္သြားလွ်င္ (သို႔မဟုတ္) မီးကၽြမ္းသြား၍ ျပာျဖစ္သြားလွ်င္ အမႈန္႔ရေအာင္ ႀကိတ္ပါ။
၄င္းျပာမႈန္႔ကို ေျမပဲဆီ သန္႔သန္႔ သင့္ေတာ္ရံုႏွင့္ မပ်စ္မက်ဲ ေရာစပ္၍
မွကၡရုျဖစ္ေနေသာ ေနရာကို မၾကာမၾကာ တို႔ေပးရမည္။
ႏွစ္ရက္ သံုးရက္အတြင္းမွာ ခ်ပ္သြားပါလိမ့္မည္။
ပါးစပ္ထဲသို႔ ဝင္၍လည္း ေဘးဥပါဒ္ မျဖစ္ေစတတ္ပါ။
မွတ္ခ်က္။
ေရွးေခတ္ ပညာရွင္ႀကီးတခ်ို႔က မိုးဦး ေလဦး ႏွင့္ မိုးရြာသြန္းမႈမ်ားေသာအခါ၌ သီးေသာ ဆီးျဖဴသီး အေသးစားကို သာမန္ဆီးျဖဴသီးဟု ေခၚၾကသည္။
မိုးေလဝသ ကင္းစင္လာေသာ သီတင္းကၽြတ္လျပည့္မွ ေနာက္ေနာက္ပိုင္း ရာသီဥတု သာယာေသာအခ်ိန္၌ သီးေသာ ဆီးျဖဴသီးအေသးစားကို သွ်ိသွ်ားသီးဟုလည္း ေခၚဆိုၾကသည္။
ဦးခင္ေမာင္ေက်ာ္(ဘီးလင္း)
http://www.mawluu.com/ မွ ကူးယူတင္ျပသည္။
No comments:
Post a Comment